Het is bijna zover: de 1e appartementen in Weespersluis gaan in verkoop. En wel op donderdag 12 september om 17.00 uur. De compacte appartementen met balkon en eigen (aparte) berging bevinden zich in een u-vormig appartementengebouw dat wij realiseren in het meest westelijke deel van Lanenrijk. 

Startersappartementen

28 augustus '19

In het appartementengebouw bevinden zich in totaal 48 compacte appartementen, ideaal voor bijvoorbeeld starters op de woningmarkt of senioren. De appartementen zijn verdeeld over drie etages en beschikbaar in vijf verschillende typen, variëren in oppervlakte tussen de 50m2 en 80m2 en in het aantal kamers: zowel twee als drie kamers. Alle appartementen beschikken over een eigen balkon en berging op de begane grond.

Het bijzondere en rijk gedecoreerde appartementsgebouw beschikt over een lift en een haf open binnenplaats met parkeerplekken. Het appartementengebouw sluit in in architectuurstijl (veel aandacht voor decoratie) aan op de eerder gerealiseerde en/of verkochte eengezinswoningen in deze bijzondere Weespse wijk.

Bekijk de appartementen

Hoe gaat de verkoop in z'n werk?

Wil je weten hoe de verkoopprocedure precies werkt? Kijk dan op de Mijn Eigen Huis-pagina en lees over wat je moet doen om in aanmerking te komen voor een appartement en hoe de verkoop precies werkt.

Ben je geïnteresseerd in een appartement in Lanenrijk? De appartementen zijn vooral bedoeld voor koopstarters. Het is daarom belangrijk om nu al te weten dat wij bij de toewijzing van deze woningen een aantal bijzondere uitgangspunten hanteren:

  • bij overinschrijving (meer inschrijvers dan appartementen) zal tenminste 25% van de woningen worden toegewezen aan inwoners van Weesp. Op deze manier willen eraan bijdragen dat de doorstroming op de woningmarkt in Weesp wordt bevorderd
  • een zelfbewoningsplicht van minimaal 3 jaar na juridische levering. Dit is om te voorkomen dat de appartementen voornamelijk gekocht worden door beleggers
  • koper mag de afgelopen 3 jaar geen eigenaar van een koopwoning zijn geweest. Hiermee willen we ook huurders en/of thuiswonenden een kans op een koopwoning bieden.
Mijn Eigen Huis