Toekomstbestendige parkeerhoven in Lanenrijk

4 januari '24

In nieuwbouwplan Lanenrijk 2B3 oost in Weespersluis worden straks toekomstigbestendige en natuurinclusieve parkeerhoven aangelegd, in dit geval krijgen de parkeerplaatsen open bestrating. Dit heeft naast een mooie groene uitstraling en een positieve bijdrage aan de biodiversiteit ook het voordeel dat er na een flinke regenbui geen grote plassen op de parkeerhoven blijven staan en het geeft de wijk een rustiger straatbeeld.

image alt

Wat komt erbij kijken?

Bij het onderhoud van deze prachtige natuurinclusieve bestrating komen wel een aantal punten kijken. We zetten ze hier voor je op een rij:

  • Bij het aanleggen van tuinen, mag er geen zand of grond (tijdelijk) worden gestald op deze parkeerhoven. Het plaatsen van zand kan de bestrating dichtslibben, waardoor water niet goed kan wegstromen en het groen niet goed kan groeien.
  • Het parkeerhof kan kort na oplevering in gebruik worden genomen, maar naar verwachting ontstaat na circa 3 weken een groen straatbeeld. Valt de oplevering niet in een zaaiperiode of komt het gras beperkt op, dan zal er vanuit de beheervereniging een nieuw moment worden bepaald om het terrein in te zaaien.

  • Door intensief gebruik wordt het gras automatisch kort gehouden, waardoor maaien of trimmen meestal niet nodig is. Op plaatsen met minder intensief gebruik dient regelmatig gemaaid of getrimd te worden. Bij voorkeur wordt het groen eens per jaar bijgemest (strooien) om een mooi groen beeld te bevorderen. Het onderhoud zal na oplevering worden uitgevoerd door de beheervereniging.

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Wonen in Lanenrijk 2B3 oost fase 2? Bekijk het woningaanbod