Toewijzingsvoorwaarden gewijzigd

1 december '23

De toewijzingsvoorwaarden van Weespersluis zijn per 1 december gewijzigd. Bij de toekomstige projecten zal geen gebruik meer gemaakt worden van een loting bij de notaris in combinatie met een financiële check, maar zal de standaard toewijzingsprocedure gevolgd gaan worden die BPD hanteert. Voor projecten die eerder dan 1 december zijn aangekondigd en momenteel in voorbereiding of verkoop zijn, geldt deze toewijzingsprocedure zoals voorheen werd gehanteerd: loting bij de notaris en financiële check.

Nieuwe voorwaarden

Onderstaande toewijzingsvoorwaarden gelden vanaf 1 december 2023:

1. Aantal kandidaten per bouwnummer

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de woning van hun eerste voorkeur toegewezen krijgen. Daarom kijken we ten eerste naar de eerste voorkeuren van kandidaten. Ben je de enige kandidaat voor een bouwnummer, dan is dat goed nieuws. De woning wordt aan jou toegewezen. Gefeliciteerd!

Zijn er meerdere kandidaten met een eerste voorkeur voor een bouwnummer? Dan volgt een tweede beoordeling.

2. Financiële check

Bij meerdere kandidaten met een eerste voorkeur op een specifiek bouwnummer, kijken we naar kandidaten die een financiële check hebben geüpload. Zij krijgen voorrang op kandidaten zonder financiële check.

3. Aanmeldduur

Zijn er meerdere kandidaten met een eerste voorkeur voor een bouwnummer en hebben al deze kandidaten een financiële check? Dan kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden. De aanmeldduur baseren we op het moment waarop jij je hebt ingeschreven als belangstellende voor de betreffende fase die in verkoop is. Het gaat hierbij om de duur in dagen, minuten en seconden.

Een optimale bezetting van alle bouwnummers is belangrijk voor ons. Dat betekent dat het bouwnummer aan jou wordt toegewezen als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer, ook wanneer dit niet je eerste voorkeur is.

Meer lezen over de nieuwe toewijzing
Wonen in Weespersluis? Bekijk het actuele aanbod
Heb je een vraag? Neem contact op