Een kijkje op de bouwplaats van Vechtrijk

28 mei '21

Het is nu nog een zandvlakte met hier en daar een modderpoel, maar hier komen de prachtige woningen van Vechtrijk fase 4a1. Op de foto’s kan je zien dat voor veld A alle bronnen voor de bodemwarmtepompen al zijn geplaatst. Dat zijn de zwarte lussen die je op sommige foto’s de grond uit ziet steken. De gladgestreken vlakken zijn de plekken waar de woningen straks komen. Binnenkort worden daar de eerste palen geheid. 

image alt

Heien op veld A

Het lijkt er nog niet op, maar dit wordt veld A. De heistellingen staan er al en de bodembronnen zijn al geplaatst. Op de voorgrond komen de vestingwoningen (waar nu nog water ligt) en helemaal links op de foto, daar komen de kinderen te spelen in het toekomstige speeltuintje. 

image alt

Rondje Gouw

Links van de foto is veld A en iets verderop kijk je uit op veld B, uitkijkend over de plas ten westen van 4A1 en richting het reeds gerealiseerde deel van Weespersluis. Daar kijk je ook uit naar het nog te realiseren centrum. Op de foto zie je de plek waar straks het rondje Gouw komt en het uitzicht van de Meerzichtwoningen.

image alt

Uitzicht op veld B

Je kijkt hier vanaf het centrale punt van de wijk met uitzicht op veld B. Daar wordt momenteel gewerkt aan de bodembronnen voor de warmte. Als dat klaar is zijn veld C en veld D aan de beurt. De bouwvakkers zijn nu net begonnen bij de grachtenwoningen.

image alt

Kadewoningen in aanbouw

Op deze foto kijk je wederom naar veld A, maar dan vanaf het punt helemaal linksboven op de situatiekaart, kijkend richting het totale plan. Op deze plek komen de kadewoningen. Is dit de plek waar jouw woning wordt gebouwd?

  Terug naar het nieuws
  Lees meer over Vechtrijk in het magazine