Een sfeervol straatbeeld

11 juni '20

Met een mix van strak vormgegeven huizen en woningen met rijke details - zoals gevelversieringen en erkers - biedt Vechtrijk een uniek en sfeervol straatbeeld. Een groot deel van de woningen ligt aan een groen plantsoen of aan de kade met zicht op het bootverkeer richting de Vecht. Hieronder hebben we drie woningtypes uitgelicht. In welke stijl wil jij wonen?

Vrijstaande notariswoningen

Vrijstaand met een statige uitstraling, een riante woonoppervlakte, royale tuin, parkeren op eigen terrein én vrij zicht op water of groen. Als dat is wat je zoekt in een woning, dan is een notariswoning in Vechtrijk iets voor jou. Er komen slechts zes van deze royale vrijstaande woningen beschikbaar; met een woonoppervlakte van maar liefst 160-200 vierkante meter de grootste woningen in Vechtrijk. De notariswoningen liggen door de wijk verspreid op ruimtelijke locaties, met uitzicht op groen en/of water. De notariswoningen hebben een statige allure met sierlijk metselwerk, en een aantal van de woningen heeft een prachtige witte gevel.

image alt

Meerzichtwoningen

De vroegere Vechtse dorpen hadden een rijkere uitstraling dan andere Hollandse dorpen. Dat is ook de sfeer die de architect wil creëren in Vechtrijk. Verbeeldend hiervoor zijn bijvoorbeeld de Meerzichtwoningen. De naam verklapt het eigenlijk al: deze woningen hebben prachtig uitzicht op het Gouwmeer. Vanuit de woonkamer aan de voorzijde kijk je heerlijk ver en vrij van je af, naar het breedste deel van het nieuwe water. Er zijn acht Meerzichtwoningen, met riante woonoppervlaktes vanaf ongeveer 145-165 vierkante meter. 

2 onder 1 kapwoningen

Verspreid door Vechtrijk staan 22 prachtige tweekappers met veel variatie in architectuur. Zo zijn er woningen met kolossale raampartijen of met een charmant torentje en is er veel afwisseling in de sierlijke details, de kleuren baksteen en type metselwerk. De twee-onder-een-kapwoningen, met woonoppervlaktes tussen de 140 en 150 vierkante meter, liggen op ruime percelen en kijken uit over de haven, het water of het groen in de wijk. De tweekappers zijn er in verschillende varianten, bijvoorbeeld met de woonkamer aan de voor- of achterzijde, met privéparkeerplaats(en) en/of de mogelijkheid tot een garage of carport, en de ligging van de tuin; op het noorden, zuiden of westen. Keuze genoeg!