De straatnamen en huisnummers van Vechtrijk

28 juni '21

We hebben goed nieuws voor de kopers van een woning in Vechtrijk 4A1 fase 1 en 2. De straatnamen en huisnummers zijn door de gemeente Weesp onlangs bekendgemaakt. Vanaf nu geen fase- of bouwnummers meer, maar gewoon straatnamen en huisnummers. Een stuk overzichtelijker en makkelijker om over te praten met familie, vrienden (en de thuisbezorgers). Voor als je eindelijk gaat verhuizen naar je nieuwe woning. Je kunt nu alvast gaan oefenen.

image alt

De straatnamen van Vechtrijk

De gemeente heeft gekozen voor straatnamen die passen bij de (toekomstige) sfeer van de buurt en de historie van de plek. Daarbij verwijzend naar bekende en minder bekende kastelen. Zoals de Cronenburghlaan, verwijzend naar het 17e eeuwse kasteel (en later landhuis) Kronenburg in Loenen aan de Vecht. In het begin van de 19e eeuw gesloopt door een boze eigenaar.

Of de Oudaenstraat, een herinnering aan een ander kasteel uit de streek, in Breukelen om precies te zijn. Dit kasteel (of officieel ‘Ridderhofstad’) bestaat nog steeds. En tot slot ‘Loevestein’, ook dit is een (heel) bekend kasteel, beter bekend als Slot Loevestein.

Voor de nieuwe bewoners van de nieuwe Weesper wijk in aanbouw hebben we een overzicht gemaakt van de bouwnummers en de daaraan gekoppelde straatnamen en huisnummers. Dit overzicht (incl. kaartje) vind je in de pdf. Zoek je straatnaam en huisnummer!

Afb.Slot Loevestein

Overzicht straatnamen en huisnummers, incl. kaartje (PDF)