Ruim en comfortabel wonen

Lanenrijk wordt een romantische wijk met een gevarieerde architectuur gebaseerd op de rijke historie van de fin-de-siècle. Dat betekent gevels in afwisselende kleuren en voorzien van details, kozijnen met roedeverdeling, ruime kamers en hoge plafonds. Alles gemaakt van materialen van een hoge kwaliteit. Hier woon je comfortabel én energiezuinig naar de hedendaagse normen. 

image alt

Wonen met historische allure

De architectuur doet denken aan de statige huizen die werden gebouwd eind 19e eeuw en begin 20e eeuw, in de zogenaamde fin-de-siècle-stijl. Deze architectuur past perfect bij de gebouwde villa's in Amsterdam en het historische centrum van Weesp, dat op steenworp afstand ligt. Stijlkenmerken van de fin-de-siècle vind je terug in de verschillende gevels van deze koophuizen: horizontale metselverbanden met geglazuurde stenen, afwisselend gekeimde buitenmuurafwerking, lofwerk onder de dwarskappen, sier rollagen, kozijnen voorzien van roedeverdeling, raamluiken en gootklossen. Alles in kwaliteitsmaterialen en mooi afgewerkt, zowel binnen als buiten. 

Foto: Voorbeeld van de fin-de-siècle-stijl: Villa Alsberg in 1906 in de Honthorststraat aan het Museumplein in Amsterdam. Op dit moment is het Moco museum voor moderne en hedendaagse kunst hier in gevestigd. Architect: Ed(uard) Cuypers. Bron: Stadsarchief Amsterdam 

image alt

Voor elk wat wils

Niet alleen qua uitstraling en beeldvorming zal de wijk een gevarieerd aanbod hebben, ook qua woningtypen biedt Lanenrijk voor elk wat wils. Je hebt keuze uit tussenwoningen, hoekwoningen met of zonder erkers, hofwoningen, topgevelwoningen, geschakelde woningen, 2 onder 1 kap of vrijstaand. Dat zorgt voor een fraaie mengelmoes, waardoor de wijk een levendige en dynamische uitstraling krijgt. Geen enkele woning is exact hetzelfde, zoals dat ook het geval is in oude buurten die door de jaren heen gegroeid zijn. Er zit zeker een woning bij die helemaal bij jou past.

  Voorzieningen in en om Lanenrijk
  Bereikbaarheid Lanenrijk