De planning van Weespersluis

Weespersluis bestaat uit 3 deelgebieden: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Elke buurt krijgt een eigen karakter, waarin het landschap en het water een belangrijke rol spelen. Zo is Lanenrijk een buurt met singels, lanen en hofjes. Vechtrijk wordt zoals de vestingstadjes die langs de Vecht te vinden zijn. Waterrijk ligt aan de centrale plas en langs een groene, parkachtige boulevard.

De ontwikkeling en realisatie van in totaal circa 3550 woningen neemt ongeveer 10 jaar in beslag en is in 2017 gestart. 

Update 2024

In verband met bezwaarschriften op de ingediende omgevingsvergunningen voor de woningen in ontwikkeling in Weespersluis wordt de verkoop voor onbepaalde tijd uitgesteld. De consequenties voor de planning van de gebiedsontwikkeling worden de komende periode in beeld gebracht. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen wij dit melden. Uiteraard gaat de uitvoering van de woningen die nu gebouwd worden gewoon door, evenals de aanleg van de parken en openbare ruimte.

De planning van de wijken

Overig woningaanbod Weespersluis

De woningen op deze website worden aangeboden door de ontwikkelingscombinatie VOF Weespersluis, een samenwerkingsverband van BPD en Adriaan van Erk Ontwikkeling. Deze ontwikkelingscombinatie gaat ongeveer de helft van het totale woningaanbod in Weespersluis realiseren. De andere helft wordt verdeeld tussen de ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen en ontwikkelaar AM. Op de projectwebsites van AM en Blauwhoed en Van Wijnen tref je het overige woningaanbod aan. 

  Contact
  Het laatste nieuws