Voorzieningen

Als je in Lanenrijk, Vechtrijk of Waterrijk woont, ligt het centrum van de pittoreske vestingstad Weesp op fietsafstand. Je kunt dus volop genieten van al het moois dat deze voormalige handelsstad aan de Vecht te bieden heeft. Groot geworden door de handel is het nog steeds een geliefde woon- en recreatiestad. En Weesp is super kindvriendelijk, er zijn veel faciliteiten voor je kids.

image alt

Geniet van de gezelligheid

In het levendige Weesp is altijd wat te doen en dat op korte afstand van je huis! Met name in de zomer gebeurt er veel op het water en zijn de terrassen lekker vol. Daarnaast is de pittoreske binnenstad bruisend en gezellig. Dwaal door de smalle straatjes met de leukste winkeltjes, bezoek de bijzondere theetuin, proef het lekkerste ijs van Nederland en geniet van een film of voorstelling in het intieme theater.

Het hele jaar door zijn er diverse culturele en culinaire evenementen, sportfestivals en toernooien. Een pilsje? Gin Tonic? Je hebt keus te over. Afgemeten aan het aantal inwoners zijn hier meer kroegen dan in Amsterdam. En je kunt naar huis kruipen…

image alt

Sportief in de buurt

Zeg sportief, dan denk je aan Weesp. Hier kun je echt alle denkbare sporten beoefenen. Watersporten, golfen, balsporten, dansen, yoga, fitness, noem maar op! Maar je kunt ook gewoon gaan kijken natuurlijk, er zijn talloze sportevenementen. Allemaal dicht bij huis.

Met de ligging aan de Vecht speelt watersport een heel belangrijke rol in dit waterrijke gebied. Sloepen en jachten varen af en aan in de jachthavens van Weesp. Via de Vecht vaar je bijvoorbeeld naar het IJmeer bij Muiden of de Utrechtse binnenstad. Maar ook de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen liggen binnen bereik. 

Ook in Weespersluis komt bevaarbaar water met aansluiting op de Vecht, dus je kunt volop genieten met je kano, sloep of boot. Maar de Vechtstreek is natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor heerlijke fietstochten, bijvoorbeeld naar het recreatiegebied rondom de Gaasperplas of het strand van Muiderberg. Fietsen is praktisch de tweede natuur van de inwoners van Weesp. 

image alt

Of tijd voor onderwijs

Hoe heerlijk het leven ook is in de natuurlijke omgeving van Lanenrijk, er moet ook nog wat geleerd worden. Kids en tieners zitten wat dat betreft in Weesp helemaal goed. Weesp heeft een zeer gevarieerd schoolaanbod. Van diverse basisscholen van verschillende signatuur (openbaar, christelijk, brede school, kunst-georiënteerd) tot twee middelbare scholen. Een daarvan heeft het predicaat 'Excellente School' en biedt tweetalig onderwijs.

  Het woningaanbod
  Wonen in Weesp