EVE Architecten ontwerpt eerste deelplan Waterrijk

12 mei '20

Je rijdt naar huis na een drukke dag. In de verte zie je het water in De Vecht al rustig kabbelen. De schoonheid van de natuur verwondert je elke dag opnieuw. Wat een heerlijke plek. Nog even en je bent thuis… 

EVE Architecten vertelt: "Een jaar geleden stonden wij voor het eerst op deze plek. In de verte zagen we al volop bouwactiviteiten. Maar het bijzondere landschap trok vooral onze aandacht. Verrassend. Langgerekte kavels omzoomd met kleine watergangen. Typisch Nederland. Of anders gezegd: oer-Hollands. Hoe mooi dat juist dat kenmerkende landschap op een eigentijdse wijze vertaald is in Waterrijk. Een hengeltje uitgooien op een zonnige ochtend? Of een rondje in je sloep en genieten van de ondergaande zon? Of wandelen of fietsen over het struinpad met de ruige najaarsstorm door je haar? Alles kan. Maar één ding is zeker. Je komt altijd weer terug op je eigen, vertrouwde plek. Jouw thuis!"

image alt

Bij ieder ontwerp gaan we voor het ‘wow-effect’

Waterrijk is een nieuwe buurt in Weespersluis. Alle woningen zijn onlangs bij ons van de ontwerptafel gerold. Met bijna 20 jaar ervaring, liefde voor het vak en een gezonde dosis nuchterheid, denken wij elke dag na over een thuis voor anderen. Vanuit onze eigen thuisbasis in het mooie Twente. En we zeggen het elke dag. Wat hebben wij toch een mooi vak! Bij ieder ontwerp gaan we voor het “wow-effect”. Met minder nemen wij geen genoegen. En dat kan alleen maar als het vak met passie wordt beoefend. En dat hebben we. Volop. Wij zijn trots op het eerste deelplan van Waterrijk.

Terug naar een jaar geleden. Wolken en zon wisselden elkaar af. Af en toe een spat regen. De eerste vlinders. Het was net een schilderij met een steeds wisselend tafereel. Het idee voor onze woningen. Op elke plek in de buurt een andere beleving. Verschillende sferen in architectuur. Maar wel binnen een kader, binnen één schilderijlijst. Geïnspireerd op de typisch Hollandse dorpen langs de Vecht.

image alt

Royale woningen met rijke detaillering

Het eerste deelplan van Waterrijk bestaat uit drie woongebiedjes met elk een eigen sfeer: zoom, hart en lint. Daarnaast hebben we een ‘special’ ontworpen op de kop van de entree van Waterrijk. Wanneer je Waterrijk binnenrijdt via het Lint, zijn er twee dingen die je direct opvallen. Je rijdt op een mooie brede, lommerrijke laan met aan het begin van deze laan een modern vormgegeven ‘boerderij’. Deze ‘boerderij’ -bestaande uit een hoofd- en achterhuis symboliseert de oude geschiedenis van deze plek.

image alt

Enerzijds vormt het de entree naar het nieuwe Waterrijk, anderzijds fungeert het als baken aan de ‘oude’ toegangsweg naar het centrum van Weesp. Oud ontmoet nieuw: klaar voor een nieuwe toekomst! De woningen aan het Lint zijn strak, eigentijds vormgegeven. Dit vind je terug in een rustige roodpaarse baksteen, een strakke leipan en een lichte kleur keimwerk. De woningen in het Hart hebben een landelijke touch: een warm roodbruine baksteen, accenten in de gevel met hout en een wat golvende dakpan. De woningen in de Zoom zijn lichter van kleur, hebben meer houtaccenten in de gevel en een deel daarvan zijn voorzien van een rieten kap. Deze woningen harmoniëren perfect met het aangrenzende water.

Alle woningen in de wijk kennen een royale opzet, zijn rijk gedetailleerd en door de grote raampartijen ervaar je het prachtige buiten ook echt binnen. Het wordt moeilijk kiezen in het eerste deelplan van Waterrijk. Maar wij weten één ding zeker: je komt altijd heerlijk thuis!

Lees hier het volledige magazine