Het water en groen van Waterrijk 5A1

25 november '21

De naam geeft het natuurlijk al aan. In Waterrijk woon je in een gebied waar water een groot onderdeel is. De fase 5A1 krijgt zelfs een haven waar je jouw boot kan aanleggen. Maar naast het water, zal ook het groen goed vertegenwoordigd worden. Wat dacht je van het 't Breedland? Dat wordt een uniek veenweidelandschap dat zich uitstrekt over de gehele lengte van Weespersluis.

image alt

Oud Hollands landschap

"Om de natuurwaarde van de flora en fauna in ’t Breedland te vergroten, hebben jonge én oude Weespers in maart 2021 vol enthousiasme 5.000 inheemse bomen en struiken geplant", vertelt Tjakko Smit, projectdirecteur bij gebiedsontwikkelaar BPD. " ’t Breedland blijft een ruig landschap, dat minimaal beheerd wordt. ’t Breedland kent waterrijke delen, stukken met bos en met ruig gras," gaat hij verder.

In november zijn er weer extra bomen geplaatst. Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en gemeenteraadslid Hawre Rahimi van de Gemeente Weesp hielpen graag een handje mee om 't Breedland verder aan te kleden.

Ben je benieuwd wat 't Breedland jou en je familie nog meer te bieden heeft? Lees dan het uitgebreidere artikel over dit ruige stukje Weesp. 

Lees het langere artikel
Meld je aan voor de projectfase Wil je ook in Waterrijk wonen?
Maak alvast een Mijn Eigen Huis-account aan Interesse in een woning?