Wonen aan het water, met winkels en horeca om de hoek

26 januari '22

In Waterrijk woon je op een heerlijke plek in Weespersluis, omringd door water en groen. Hier wonen voelt als elke dag vakantie. Zéker in fase 5A1 Oost! Dit gebied, dat momenteel in voorbereiding is, krijgt namelijk een gezellige haven als hotspot. Er komen prachtige woningen met tuinen aan het water en zicht op de haven. En dankzij de fietsbrug naar de overkant woon je óók heel dicht bij alle voorzieningen van het centrum. Lees hier welke voorzieningen je allemaal in de buurt hebt.

image alt

Boodschappen en terrasjes

Het centrum van Weespersluis wordt het hart van de wijk en ligt op fietsbrug afstand van Waterrijk fase 5A1 Oost. Op dit moment wordt er volop gewerkt aan de voorbereidingen voor de realisatie van het voorzieningencentrum in Vechtrijk. Hier komen onder andere verschillende winkels voor de dagelijkse boodschappen, waaronder een buurtsupermarkt. Ook is er plek voor divers aanbod van (dag)horeca met terras. Geniet jij hier straks heerlijk aan het water van een verse cappuccino of koud biertje?

image alt

Gezondheidszorg en kinderopvang

Ook wordt er in de wijk een gezondheidscentrum gerealiseerd. Hierin komen onder andere huisartsenpraktijken, een apotheek, fysiotherapie, ergotherapie, oefentherapie, diëtiek en een (medische) fitnesspraktijk. Voor kleine kinderen komt er opvang in het Weespersluispark, tegenover de Brede School in Weespersluis. Hier opent naar verwachting in 2023 kinderdagverblijf Kind & Co zijn deuren, met bijna 100 kinderopvangplaatsen in 6 groepen voor kinderen van 6 weken tot 4 jaar.

Planning voorzieningen Weespersluis

De planning is dat het voorzieningencentrum van Weespersluis in de 1e helft van 2024 gereed is. Welke winkels en supermarkt er komen, wordt nader bekend gemaakt. Naar verwachting wordt ook Gezondheidscentrum Weespersluis opgeleverd in de 1e helft van 2024.

Wat is er allemaal te doen? Voorzieningen in Waterrijk
Wil jij hier wonen? Bekijk het aanbod van fase 5A1